Onze stokerij

Het leven in onze stokerij

In ons stokerijgebouw komen onze jenevers, likeuren, kruidendranken en gins echt tot leven. Het is de plek waar we produceren, proeven en laten proeven, en mensen bijeen brengen. Neem een kijkje in onze gebouwen en treed binnen in onze wereld.

Een gloednieuwe plek met een eeuwenoude geschiedenis

Sinds 2021 huist onze stokerij in een schitterend vernieuwd pand. Het oude stokerijgebouw, begin jaren 40 ontworpen door architect Renaat Braem, kreeg een hedendaagse update met respect voor het oorspronkelijke karakter. Het rijke verleden blijft overal voelbaar, maar de focus ligt veel meer op de beleving van onze producten. In het nieuwe gebouw ervaar je ons vakmanschap vanop de eerste rij: je vangt er een glimp op van het productieproces, wordt er ondergedompeld in onze dranken en kunt er genieten van proeverijen.

Stokerij

Where the magic happens: hier wordt de echte ‘sterke’ drank gecreëerd. Tijdens het distilleren concentreren we alcohol en aroma’s uit een basismengsel door middel van verdamping en condensatie. Het resultaat is een distillaat dat heel dicht bij ons eindproduct ligt: jouw jenever, likeur, kruidendrank of gin!

Maceratieruimte

Ons hoogsteigen laboratorium. Hier laten we specerijen, kruiden en/of fruit wekenlang trekken in een alcohol-watermengsel om aroma’s en etherische stoffen vrij te maken. Daarnaast gebeurt hier de afwerking van onze dranken, van het bottelen en etiketteren tot de stockage en verdere rijping.

Winkel

In onze winkel maak je uitgebreid kennis met al onze producten. Kom langs om te proeven, voor meer uitleg over onze dranken of om een geschenkpakket samen te stellen.

Hoge sferen

Onze vroegere kruidenzolder werd omgebouwd tot een ontmoetingsplek om mensen bijeen te brengen en te proeven van ons assortiment in de authentieke sfeer van de stokerij.

Omgeving

Onze stokerij ligt in Nieuwkerken, in hartje Waasland. Een bruisend dorp omgeven door akkers, weilanden en velden waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Bovendien valt er het hele jaar door van alles te beleven. Lokale ondernemers slaan regelmatig de handen in elkaar. Bezoek andere ondernemers in de buurt of vraag ons naar adressen om lekker te gaan eten.

Kom proeven

Goesting om dit alles in levende lijve te komen ervaren? Je kunt altijd bij ons terecht, maar drie keer per jaar wordt je aanwezigheid nog eens extra gesmaakt tijdens onze opendeurdagen. Dan kan je gratis al onze dranken proeven en kennis maken met de productieprocessen, geschiedenis en verhalen achter onze stokerij.

Mis geen enkele actie, opendeurdag of productlancering
Ontvang de laatste updates over producten, opendeurdag en recepten rechtstreek in je inbox.

Blijf op de hoogte van onze brouwerij via onze kanalen