Onze geschiedenis

Brouwen, al meer dan 135 jaar een familietrek

Brouwerij Verhofstede is één groot familieverhaal. De liefde voor het brouwen zit in onze genen. Al vier generaties lang creëren wij zuivere natuurproducten waarin je passie en ambacht proeft in elke slok.

Oude foto van Stefanie De Jaegher
Stefanie De Jaegher
1885

Hoe een straffe dame ons bier leerde brouwen

Het begint allemaal in 1885, als Stefanie De Jaegher, na het overlijden van haar echtgenoot, de brouwerij, voorheen stokerij, koopt. Niet veel later hertrouwt ze met Julien Verhofstede en brouwen ze samen verder aan het familieverhaal Verhofstede. Met succes, want in het dorp is men al snel verzot op de bijzonder rijke smaak van hun brouwels.

Oude foto
1944

Eugène Verhofstede richt ons brouwerijgebouw op.

In de jaren 20, van de twintigste eeuw, neemt Eugène Verhofstede het over van zijn ouders. Hij blijft trouw aan de traditie en bouwt het assortiment gestaag uit. Met paard en kar voorziet hij de bierhandelaars en cafés van bier. De zaken lopen zo goed dat hij in 1944 een gloednieuw brouwerijgebouw uit de grond stampt, ontworpen door architect Renaat Braem en tot vandaag het hart en de ziel van ons bedrijf.

1961

De eerste jenever ziet het licht

In de jaren zestig, op het moment dat veel brouwerijen ermee ophouden, gooien wij het over een andere boeg: die van de jenever. Samen met broer Christiaan heeft Stefaan Verhofstede inmiddels de leiding. Als gediplomeerd biochemicus begint die laatste te experimenteren met sterke dranken. In 1961 vloeit daar onze hopjenever uit voort, waarna er nog talloze recepten volgen.

2021

De vierde generatie kijkt ambitieus vooruit

De toekomst van de stokerij gaat gestaag verder wanneer de 4de generatie aan het roer komt. De zin voor vernieuwing bereikt haar hoogtepunt in 2021. Het gebouw dat ontworpen werd door Renaat Braem, wordt gerenoveerd in een karaktervolle plek. De stokerij, gedrenkt in een rijke geschiedenis, is meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Waar wij voor staan

Onversneden vakmanschap
We zijn trots op onze traditie en ons ambacht waar meesterdistillateur Bart Meelens toe ziet op de kwaliteit. Al onze dranken worden op artisanale wijze bereid volgens de authentieke recepten van soms decennia geleden.
Familiale traditie
We zijn al vier generaties een onafhankelijk familiaal bedrijf. Dat ervaar je in alles, en al zeker in de persoonlijke manier waarop wij omgaan met partners en klanten.
Natuur als inspiratie
De natuur vormt de basis van onze dranken. Alle ingrediënten komen vanop het eigen erf of van andere ondernemers die onze passie voor het pure product delen.

We engageren ons voor mens en milieu

De natuur is onze grote inspiratiebron, net zoals de mensen om ons heen. Daarom willen we ook iets teruggeven.

Heb je lege flessen? Werp ze dan niet weg, maar breng ze naar onze brouwerij. We slijpen ze om tot nieuwe glazen die we vervolgens verkopen voor een goed doel!

Mis geen enkele actie, opendeurdag of productlancering
Ontvang de laatste updates over producten, opendeurdag en recepten rechtstreek in je inbox.

Blijf op de hoogte van onze brouwerij via onze kanalen