Flor de madagascar in confituur.jpg

Confituur met Flor de Madagascar

1 kg platte perziken zonder vel, in kleine blokjes gesneden - sap van 1 limoen - 350 gr fijne suiker - 1 zakje Pec Plus - 4 soeplepels Flor de Madagascar

 Materiaal
Grote kookpot - houten lepel en pollepel - gesteriliseerde confituurpotjes - vochtige handdoek

Bereiding
Doe de perzikenblokjes en het zakje Pec samen in een kookpot en roer samen. Blijf roeren tot het fruit mooi zacht wordt, zoals bij appelmoes. Laat het niet aanbranden. Voeg al roerend de suiker toe en verhoog het kookvuur.  Blijf roeren gedurende 3 minuten. Haal de kookpot van het vuur en voeg Flor de Madagascar toe. Nog even roeren, afschuimen hoeft niet. Klaar om rijkelijk te bestrijken op een lekker stuk brood. Smakelijk!

Te veel confituur om in één keer op te eten?
Vul dan de confituurpotjes tot boven, sluit het en laat het ondersteboven afkoelen.
De confituur kan je gedurende 1 jaar bewaren. Best op een donkere droge plaats.

Tip
Gebruik geen overrijp fruit, dit kan namelijk de smaak beïnvloeden en zorgt eveneens voor verkleuring tijdens de bewaringstijd. Afschuimen is niet nodig, zo verlies je geen smaak. De stollingstest kan je doen door op een koffielepel confituur te laten afkoelen.

recept van Angelique Valkeners - Bottle Shop Brugge